Даночни реформи

Не стивнуваат реакциите

Новите даночни реформи ќе ги втурнат бизнисите во размислување да го пренасочат работењето на фирмите и инвестициите во други држави...

Повеќе
Здравство

Ковид-19 меѓу децата

Според последните податоци на Институтот за јавно здравје, за една недела, 185 деца до 9 години се инфицирале од Ковид-19...

Повеќе
Јавни набавки

Ризик од корупција

Јавните набавки за Ковид-19 изобилуваат со ризици од корупција и судир на интереси, предупреди Центарот за граѓански комуникации...

Повеќе
Сообраќај

Измени на Кривичниот законик

Возачи, пешаци, лица кои управуваат со електричен тротинет. Ниту еден учесник во сообраќајот нема да биде поштеден, децидни од Министерството за правда...

Повеќе
  • Комисијата за заразни болести препорача воведување мерки изолација/карантин и тоа: изолација во домашни или болнички услови на сомнителните случаи за мајмунски сипаници до нивно тестирање; изолација на потврдени случаи во домашни или болнички услови до завршување на болеста или зацелување на крастите; секојденвно епидемиолошко следење на контакти на потврдени случаи со мајмунски сипаници за време на трење на инкубацискиот период од 21 ден...

  • Aктерката Оливија Њутн-Џон почина на 73-годишна возраст, јавуваат американските медиуми.

    Сопругот на Оливија, Џон Истерлинг, вели дека таа починала во сон на нејзиниот ранч во Јужна Калифорнија во понеделникот наутро, опкружена со семејството и пријателите.

    Оливија се бореше со ракот на дојката повеќе од 30 години.