Хаити

Хаос на улиците

Хаити во хаос.Членови на банди се обидоа да го заземат главниот меѓународен аеродром откако викендов ослободија илјадници затвореници од затвор...

повеќе
ДИК

Измени во Изборниот законик

Државната изборна комисија сега во комплетен состав бара измени на Изборниот законик. Да се гласа и со старите важечки документи...

Повеќе
Македонија

Универзитети на протест

Пет јавни универзитети на протест. Се жалат оти државата за УКИМ била мајка, за нив маќеа. Бараат повисоки плати и потпишување на колективен договор...

Повеќе
Голема кашлица

Се очекуваат нови мерки

Сè поизвесно е дека на утрешниот состанок Комисијата за заразни болести ќе препорача нови мерки, имајќи ја предвид актуелната состојба во метрополата...

Повеќе