Кржаловски: Во јуни очекувам нова Влада

23.05.2024 18:17

Во СДСМ превирања по поразот, по прегласувањето на парламентарните избори, коалициските партнери во досегашната влада ќе имаат ист број пратеници. Додека тие ги решаваат проблемите по поразот, се крчкаат кадровските решенија за новата Влада. А пред неа стратешките прашања решавање на забраздената корупција и евроинтеграциите, со акцент на усогласувањата околу уставните измени. Борис Грујовски разговара со политичкиот аналитичар и директор на Македонскиот центар за меѓународна соработка, Александар Кржаловски.