Направивте многу, заслужувате награда

19.06.2022 20:17

„Направивте многу во реформите и во демократизацијата на општеството. Да не беше ветото за името, вашето членство кон Европската унија ќе добиеше поинаква диманика“, вели во интервју за Македонската телевизија, Гордан Грлиќ Радман, шефот на хрватската дипломатија. Со него разговараше Мирјана Василева.