Расте соработката меѓу Кина и Македонија

30.09.2022 20:05

И покрај политичките и економските премрежја, Кина и Македонија ја зголемиле меѓусебната економска соработка за 23 насто. Платформата „Еден појас, еден пат“ актуелна во централна и источна Европа. Кина се залага за мир и меѓународен развој, вели амбасадорот Џанг Ѕуо во иунтервјуто за Македонската телевизија. Со кинескиот амбасадор во земјава разговараше Зоран Богатинов.