Да забрза пристапниот процес

23.01.2023 09:11

Земјите од Западен Балкан да добијат конкретен датум за членство во ЕУ, бидејќи тоа ќе им даде полет на интеграциите– вели во интервју за јавниот сервис, поранешниот премиер и министер за надворешни работи на Грција, а сега пратеник и член на Парламентарното Собрание на Советот на Европа, Јоргос Папандреу. Тој повика да забрза процесот на проширување со државите од регионов. Тони Гламчевски разговараше со Папандреу.