Дали ќе има мерки за заштита по зголемување на бројот на заболени од Ковид-19

18.09.2023 21:44

Неделава Комисијата за заразни болести ќе решава дали ќе има мерки за заштита по зголемување на бројот на заболени од Ковид според последните статистики. Надлежните уверуваат дека нема простор за паника. За 4,6 проценти е зголемен бројот на ковид позитивните пациенти.
Наташа Јанчик Менковски разговара со Златe Мехмедовиќ – портпарол на Комисијата за заразни болести.