САД

На отворањето на 78-то Генерално собрание присуствува претседателот Пендаровски

19.09.2023 19:28

Почна 78-то Генерално собрание на Обединетите нации. На отворањето присуствува претседателот Пендаровски. Тој в петок ќе се обрати во Светската асамблеја. Германија ја очекува Северна Македонија во Европската унија – му порачал германскиот канцелар Шолц на премиерот Ковачевски во Њујорк...

Почна 78-то Генерално собрание на Обединетите нации. На отворањето присуствува претседателот Пендаровски. Тој в петок ќе се обрати во Светската асамблеја. Германија ја очекува Северна Македонија во Европската унија – му порачал германскиот канцелар Шолц на премиерот Ковачевски во Њујорк...
Стојан Трпчевски известува од Њујорк