Емисии

 • Информативни

  РЕДАКЦИЈА

  163 новинари, 48 медиуми од 39 земји спроведоа глобално истражување за да ги откријат најконтроверзните „Швајцарски тајни".
  Која е мрачната страна на швајцарското банкарство и кој сѐ крие богатство во швајцарските банки, дознајте во првиот документарен филм од новата сезона.

 • Забавни

  САКАМ ДА ГОТВАМ

  Ново кулинарско шоу на МРТ. Виктор Петров - Викса ќе ги користи рецептите од старата тетратка, а ќе им даде значење и на новите рецепти. Ќе готвиме вкусно, како по дома.

  Понеделник, среда и петок на МРТ1- „Сакам да готвам“.

 • Културни Петок, 17:45

  ВИТРАЖ

  Eмисијата „Витраж“ ви нуди настани, случувања и личности од областа на културното живеење во Македонија, како и избори на настани од светската културна сцена.

 • Информативни Понеделник- Петок, 06:45

  МАКЕДОНИЈА НАУТРО

  Гледајте ја утринската програма „Македонија наутро“, од понеделник до петок со почеток од 06:45, и во сабота со почеток од 8 часот.  

 • Музички Петок, 20:15

  СТИСНИ ПЛЕЈ

  Стисни Плеј е емисија која ги третира најновите случувања од домашната музичка сцена.

  Ова е емисија за сите квалитетни и талентирани, млади или веќе докажани музички имиња. Емисијата отстапува простор за промоција на видео спотови, песни, најава за концерти, фестивали и сл.

 • Информативни Недела, 13:25

  АГРАР

  Концептот на емисијата Аграр има за цел да ги отслика реално и објективно сите случувања вo производството на храна, но и да иницира развој.