Енергетска криза

Цената на струјата ќе расте

Најмалку 10%, предвидување на лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Мицкоски за скокот на цената на струјата од први јули...

Повеќе
Табановце

Зголемен проток на патници

Зголемен е протокот на патници на граничниот премин Табановце. Дел од нив со забелешки дека долго се чека на границите. И транспортерите реагираат на застојот...

Повеќе
Лозарство

Повисоки откупни цени

Објавени се откупните цени на винарската визба за грозјето од годинашниот род. Нив, присутните лозари ги пречекаа со аплауз...

Повеќе
Воен конфликт

Продолжува офанзивата

Доњецкиот басен речиси целиот под контрола на руските безбедносни сили. Киев реши да се повлече поради масовното гранатирање на 40-ина градови...

Повеќе