Серии

 • Играна серија Понеделник- Петок, 20:30

  ЦРНО- БЕЛ СВЕТ

  Време кога младите ги почитуваа старите, време на закон и ред, тоа е црно-бел свет!

 • Играна серија Понеделник- Петок, 22:00

  ГЕРМАНИЈА 1983

  „Германија 1983“ е приказна за едно момче од поранешна Источна Германија кое го регрутираат да биде шпион во Западна Германија.

 • Документарна серија Вторник 17:45/ Недела 18:30

  ГОЛЕМОТО АЗИСКО ЖЕЛЕЗНИЧКО ПАТУВАЊЕ

  Во документарната серија „Големото азиско железничко патување“, Мајк Портило патува низ Југоисточна Азија,  водејќи се од Прирачникот на Бредшо од 1913 и минува околу 4.000 километри низ шест земји, почнувајќи од Хонг Конг, а потоа продолжува до Тајланд, Виетнам, Индонезија и Малезија пред да сти

 • Документарна серија Четврток 17:45/ Сабота 18:30

  ЕНТОНИ БОРДЕЈН, БЕЗ РЕЗЕРВАЦИИ

  Готвач-авантурист, автор на бестселери, обожавател на пијалаци и цигари, хедонист... Описот би можел да продолжи до недоглед. Но едно е сигурно: во светот на кулинарството, Ентони Бордејн се изборил за посебно место и статус.

 • Играна серија

  5+ Фамилија

  Омилената детска серија „5+ Фамилија“ гледајте ја на програмата на МРТ5.

 • Играна серија Понеделник- Петок, 06:15

  МАКЕДОНСКИ НАРОДНИ ПРИКАЗНИ

  Не пропуштајте ги најубавите приказни извадени од неисцрпното македонско културно творештво, секој ден од 06:15 часот на МРТ1.