Каролина Гочева и „Македонско девојче 2“, во петок ексклузивно на МРТ1

19.03.2014 13:53

Не пропуштајте: импресивно музичко доживување и концерт за паметење...

Македонската Телевизија со гордост го најавува концертот на македонската поп ѕвезда Каролина Гочева и нејзините пријатели, којшто ќе се емитува на програмата на МРТ 1 во петок на 21 март, со почеток во 21:45.
 
Покрај ексклузивната телевизиска промоција на сите нумери од албумот „Македонско девојче 2“ на репертоарот се и нумери од албумот „Македонско девојче 1“  како и неколку безвременски, антологиски песни од  пребогатата македонска фолклорна ризница.
 
Автор на музиката и аранжманите на нумерите застапени на албумот „Македонско девојче 2“ е Николче Мицевски, автори на текстовите се Валентин Соклевски и Весна Малинова.