Инфо

 • Конкурси 26.02.2014 12:34

  Конкурс за „Сите наши песни 3“

  „Сите наши песни“

  (Трета сезона)

   

  Зaпочнува третата сезона на големото музичко шоу – „Сите наши песни“ со најдобрите пејачи – аматери од Македонија!

 • 24.01.2014 11:57

  Поквалитетна документарна понуда од МРТ

  Со цел за поширока достапност на квалитетна програма за сите општествени групи, Македонската телевизија ги отстапува правата за телевизиско емитување на документарни филмови од продукцијата на МРТ  на други комерцијални радиодифузни организации.

 • Конкурси 16.01.2014 14:04

  Меѓународен конкурс за избор на композиции на фестивал на музика „Макфест 2014“ - Штип

  Општина Штип како организатор го распишува меѓународниот конкурс за 29. издание на Фестивалот на музика „Макфест 2014“ кој ќе се одржи вo последната недела на мај 2014 година во Штип.

   

  РОК И УСЛОВИ ЗА УЧЕСТВО НА КОНКУРСОТ

   

 • Конкурси 15.01.2014 11:25

  Конкурс за фестивалот „ Цветници “ 2014

  Македонската Радио Телевизија распишува конкурс за избор на оригинални, новосоздадени  авторски песни во духот на македонската фолклорна музичка традиција , коишто ќе бидат изведени на фестивалот „ Цветници “ 2014 та во Скопје.

 • Конкурси 02.01.2014 11:18

  Конкурс за нови композиции според законот за поддршка на домашната музичка продукција

  Македонската радио телевизија распишува конкурс од првиот квартален циклус за 2014 година за создавање нови композиции од законот за подршка на домашната музичка продукција.

  Конкурсот се распишува на 2 јануари 2014 година  и трае 90 дена.

 • Јавни повици 20.11.2013 15:47

  Продолжен Јавен Повик за аплицирање на кандидати

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА КАНДИДАТИ ЗА СОСТАВУВАЊЕ НА ЛИСТА ОД КОЈА СЕ ИЗБИРААТ ЧЛЕНОВИ  НА  КОМИСИЈА ЗА ИЗБОР НА НОВИ КОМПОЗИЦИИ СОГЛАСНО  ЗАКОНОТ ЗА ПОДДРШКА НА ДОМАШНАТА МУЗИЧКА ПРОДУКЦИЈА (Службен весник на РМ бр.110/2013)

   

 • Јавни повици 20.11.2013 14:15

  Јавен повик

  Почитувани,

   

  Македонската Радио Телевизија ги повикува сите продуцентски куќи и поединци, граѓани на Р. Македонија, со своите креативни идеи, решенија и размислувања да аплицираат на повикот за заедничка реализација или копродукција на ТВ Проекти од повеќе области:

Pages