Грејс Џонс со концерт во Скопје на 6-ти јули

30.01.2024 16:15

Светската пејачка и актерка Грејс Џонс ќе настапи во рамки на годинашното издание на музичкиот фестивал „Скопје колинг“ на 6-ти јули на стадионот на АРМ во Градскиот парк во Скопје...

Светската пејачка и актерка Грејс Џонс ќе настапи во рамки на годинашното издание на музичкиот фестивал „Скопје колинг“ на 6-ти јули на стадионот на АРМ во Градскиот парк во Скопје.

Веројатно не постои светски артист на оваа планета (освен, се разбира, David Bowie) кој може толку аргументирано да изнесе толку многу различни и заслужени епитети како Grace Jones, една од најреволуционерните и најзначајни музички и уметнички појави на светот на сите времиња. Некои од нив се " Musical mastermind", "Amazing Grace, "Timeless", "Art aristocrat", "True diva", "Goddess of Rhythm", "Pop culture icon", "Fashion Icon" "Vamp Woman"... а покрај сето тоа, таа е и Super Model и Movie Star, објавија од Авалон Продукција.

Ќе имаме можност, Grace Jones, заедно со нејзиниот многуброен бенд и спектакуларно 90 минутни show, да ја видиме овде, кај нас дома. И да ја вратиме Македонија таму каде што токму ние ја поставивме и многу љубоморно ја чуваме од 2001 година: на листата земји каде сепак се случува нешто убаво и по светски стандарди - во реалноста, а не само вербално и имагинарно, посочуваат од Авалон Продукција.