Здравје

Топла лимонада за подобро здравје и за отстранување на токсините

04.03.2024 21:03

Лимонот е извор на витамин Ц кој помага во превенција и лекување на настинка. Лимонадата е природен диуретик, што значи дека помага и овозможува полесно исфрлање на токсините од телото.

Напитокот од топла вода со лимон има големи здравствени предности и е дел од ајурведската пракса веќе подолго време. Топлата вода го стимулира желудникот и работата на цревата, а лимонот го прочистува црниот дроб. Исто така, ѝ помага на желудочната киселина при варење на храната и отстранување на токсините.

Лимонот е извор на витамин Ц кој помага во превенција и лекување на настинка. Лимонадата е природен диуретик, што значи дека помага и овозможува полесно исфрлање на токсините од телото.

Комбинацијата од лимон и топла вода помага за хидрација и зголемување на нивото на кислород во крвта, што овозможува поголема енергија.