Чикаго ќе организира трка во Формула 1 во 2026 година

13.05.2024 16:53

Конфигурацијата на патеката допрва треба да биде одобрена, но во моментов со сигурност се знае дека сцената ќе биде ноќе.

Во натпреварувачкиот календар од 2026 година на Формула 1 ќе се појави трка за Големата награда на Чикаго. Веќе е договорено Чикаго да биде домаќин на едно Гран при, пренесуваат медиумите.

Конфигурацијата на патеката допрва треба да биде одобрена, но во моментов со сигурност се знае дека сцената ќе биде ноќе.

Во календарот на шампионатот, Големата награда на Чикаго ќе се одржи пред етапата во Канада.

Се очекува во наредните недели да следи официјалното објавување на трката за ГН на Чикаго и договорот со Формула 1.