Форум

Како до енергетска и прехранбена стабилност?

30.05.2024 13:21

Цените на храната и енергенсите се во постојан раст. Дури и потрошувачките кошници кои ги пресметуваат синдикатот и државната статистика, покажуваат дека месечно за едно семејство се потребни повеќе од илјада евра...

Цените на храната и енергенсите се во постојан раст. Дури и потрошувачките кошници кои ги пресметуваат синдикатот и државната статистика, покажуваат дека месечно за едно семејство се потребни повеќе од илјада евра. Најмногу пари се трошат за храна и пијалаци. Токму на оваа тема денеска е организиран економски форум. Известува Александра Велинова.