Македонија

Конференција за безбедноста во сообраќајот

30.05.2024 13:36

Секојдневно се соочуваме со црни хроники за сообраќајни несреќи и жртви. Вклучен алармот. Републичкиот совет за безбедност на патиштата организира меѓународна конференција за безбедност на патиштата.

А, еден од најгорливите проблеми во земјава е сообраќајната култура. Надлежните со низа превенции, но никако да се смени менталитетот. Секојдневно се соочуваме со црни хроники за сообраќајни несреќи и жртви. Вклучен алармот. Републичкиот совет за безбедност на патиштата организира меѓународна конференција за безбедност на патиштата. Се споделуваат искуства. Андријана Ѓурческа ја следеше конференцијата.