Министерството за здравство

Вонреден инспекциски надзор на клиниките во Битола и Скопје по смртта на бебето

19.06.2024 17:28

Министерството за здравство информира дека во текот на денешниот ден од заменик министерката д-р Маја Манолева е испратена наредба до Државниот санитарен и здравствен инспекторат...

Министерството за здравство информира дека во текот на денешниот ден од заменик министерката д-р Маја Манолева е испратена наредба до Државниот санитарен и здравствен инспекторат.

Од нив се бара веднаш да спроведат вонреден инспекциски надзор во Клиничка болница Битола и во Универзитетската клиника за детски болести за текот на лекување и третманот на родилката (ЗТ) и нејзиното починато новороденче.