Силниот звук му штети на здравјето

11.12.2013 11:56

Силниот звук, индиректно  поттикнува  агресивност,несоница,намалено внимание и психички стрес.Според една германска студија во земјата годишно се случуваат по околу 1600 физички и вербални напади помеѓу луѓе,за кои како причина се наведува силниот звук од сообраќајниот метеж.Спротивно на ова одмарањето во тишина,дури и на кратки периоди или медитацијата ги поништуваат горенаведените штетни ефекти на силниот звук и вревата.

Силниот звук, индиректно  поттикнува  агресивност,несоница,намалено внимание и психички стрес.Според една германска студија во земјата годишно се случуваат по околу 1600 физички и вербални напади помеѓу луѓе,за кои како причина се наведува силниот звук од сообраќајниот метеж.Спротивно на ова одмарањето во тишина,дури и на кратки периоди или медитацијата ги поништуваат горенаведените штетни ефекти на силниот звук и вревата.