Интересни медицински совети

24.12.2013 12:10

Современата медицина располага со широк дијапазон на медикаменти за лекување, сепак научниците понекогаш советуваат алтернативни методи.Така мажите што патат од алергија пропратена со често кивање( а имаат брада или мустаци) ,погодно би било да се избричат.Поленовите зрнца лесно се наталожуваат на влакната и иритираат постојана кивавица.Доколку никако не можете да  се откажете од брадата,тогаш барем два пати дневно добро измиете ја со сапун.Луѓето што патат од мигрена,добро би било во периодот на главоболка да мирисаат јаболко за да им ја ублажи болката.Високите потпетици за жените се добра

Современата медицина располага со широк дијапазон на медикаменти за лекување, сепак научниците понекогаш советуваат алтернативни методи.Така мажите што патат од алергија пропратена со често кивање( а имаат брада или мустаци) ,погодно би било да се избричат.Поленовите зрнца лесно се наталожуваат на влакната и иритираат постојана кивавица.Доколку никако не можете да  се откажете од брадата,тогаш барем два пати дневно добро измиете ја со сапун.Луѓето што патат од мигрена,добро би било во периодот на главоболка да мирисаат јаболко за да им ја ублажи болката.Високите потпетици за жените се добра превентива против артритис и болки во коленото.Оние што вежбаат после тренингот наместо вода,треба да се напијат  млеко.Тогаѓ на организмот потребни му се протеините на млекото.