Негативно влијание на емоциите

24.12.2013 12:13

Многу од работите за кои се грижиме никогаш не се случуваат.Затоа,а и поради негативните влијанија што ги предизвикуваат некои емоции потребно ни е повеќе самоконтрола.Лутината на пример ја ослабува  функцијата на слезината.Тагата негативно влијае на плуќата.Грижата ,на болестите на стомакот.Стресот ја ослабнува функцијата на срцето и на мозокот.Стравот ја намалува функцијата на бубрезите.

Шесте најдобри доктори на светот се: сонце,вода,одмор,свеж воздух,физичка активност и правилна исхрана.

Многу од работите за кои се грижиме никогаш не се случуваат.Затоа,а и поради негативните влијанија што ги предизвикуваат некои емоции потребно ни е повеќе самоконтрола.Лутината на пример ја ослабува  функцијата на слезината.Тагата негативно влијае на плуќата.Грижата ,на болестите на стомакот.Стресот ја ослабнува функцијата на срцето и на мозокот.Стравот ја намалува функцијата на бубрезите.

Шесте најдобри доктори на светот се: сонце,вода,одмор,свеж воздух,физичка активност и правилна исхрана.