Овошје-причини поради кои ни е потребно

24.12.2013 12:18

Јагоди - против стареење  и карцином

Банани - ја подобруваат енергијата

Цреши - го смируваат нервниот систем

Грозје - ги опушта крвните садови

Ананас – против артритис

Боровница - го штити срцето

Киви - ја зголемува коскената маса

Лубеница - ги контролира срцевите отчукувања

Манго - го спречува карциномот

Портокал - ги заштитува кожата и видот

Јаболко - создава отпор на инфекции

Праската - снабдува со калиум флуорид и железо

 

Јагоди - против стареење  и карцином

Банани - ја подобруваат енергијата

Цреши - го смируваат нервниот систем

Грозје - ги опушта крвните садови

Ананас – против артритис

Боровница - го штити срцето

Киви - ја зголемува коскената маса

Лубеница - ги контролира срцевите отчукувања

Манго - го спречува карциномот

Портокал - ги заштитува кожата и видот

Јаболко - создава отпор на инфекции

Праската - снабдува со калиум флуорид и железо