Барем имаат мотор

29.10.2014 16:27

По дефинитивното повлекување на тимовите на Катерхам и марусија од трката за големата награда на САД слична судбина можеше да ја снајде и екипата на Форс Индија. Сепак во последен момент тимот успеал да ги собере и уплати средствата што го должел кон снабдувачот со агрегати Мерцедес и барем што се однесува до моторот ги надминаа проблемите.

По дефинитивното повлекување на тимовите на Катерхам и марусија од трката за големата награда на САД слична судбина можеше да ја снајде и екипата на Форс Индија. Сепак во последен момент тимот успеал да ги собере и уплати средствата што го должел кон снабдувачот со агрегати Мерцедес и барем што се однесува до моторот ги надминаа проблемите.

Сепак, и другите погонски единици им се при крај, па останува неизвесно дали ќе ја завршат сезоната,иако интенцијата им е да финишираат на 5-тото место во поредокот кај конструкторите и на тој начин да ја добијат наградата од неколку милуони долари.