„Македонско девојче 2“ на Каролина во сите бивши ЈУ држави

24.11.2014 12:21

Како издавач се појавува Dallas Records – една од водечките дискографски куќи во регионот што со своите изданија рушеше рекорди во продажбата во изминатите 20 години...

Албумот „Македонско девојче 2“ од Каролина, кој на македонскиот пазар се појави во февруари годинава, ќе добие свое регионално издание, кое ќе се најде на музичкиот пазар на просторите на сите поранешни ЈУ држави. Како издавач се појавува Dallas Records – една од водечките дискографски куќи во регионот што со своите изданија рушеше рекорди во продажбата во изминатите 20 години, а албумите и изведувачите меѓу кои Џибони, Северина, Бајага и многу други еминентни музички имиња, освојуваа бројни награди.
 
Dallas Records е основана  во 1987- та и е ексклузивен застапник на ЕМИ која пак е издавач на светските музички великани, меѓу кои The Beatles, Queen, Kylie Minogue, Robbie Williams, Norah Jones, Lily Allen, Depeche Mode, Pet Shop Boys, Coldplay, David Bowie, Tina Turner и многу други.
 
Албумот „Македонско девојче 2“ низ музичките продавници на Dallas Records во Словенија, Хрватска, Србија и останатите држави во регионот ќе се појави непосредно пред големиот скопски концерт на Каролина на 13-ти декемви во арената „Борис Трајковски“.