Десет најдобри градски дестинации за 2015-та

24.12.2014 15:29

Лонли Планет објави листа од десет градови, кои претставуваат идеални дестинации за 2015 година...

Без разлика дали сакате да посетите некој космополитски град, кој одамна се наоѓа на туристичките мапи или некој скриен скапоцен камен, кој се уште не е допрен од масовниот туризам, овие дестинации ќе ви одговараат. 
 
Лонли Планет објави листа од десет градови, кои претставуваат идеални дестинации за 2015 година.
 
10. Торонто, Канада
 
9. Ченај, Индија
 
8. Виена, Австрија
 
7. Солсбери, Велика Британија
 
6. Пловдив, Бугарија
 
5. Валета, Малта
 
4. Цермат, Швајцарија
 
3. Милано, Италија
 
2. Ел Чалтен, Аргентина
 
1. Вашингтон, САД.