Позитивен ефект од гледање филмови

21.01.2014 13:53

Филмовите имаат позитивен ефект на нашето здравје,зависно од жанрот. Гледањето комедии нè ослободува од анксиозност, агресивност и страв, така што нè прави и креативни и ни го олеснува решавањето на проблемите. Најмалку 10 минути насмевка, на вашиот стомак има исто влијание како и аеробичната активност.Лицата кои патат од анксиозност можат да гледаат филмови со тажен крај, но и порно филмови.

Филмовите имаат позитивен ефект на нашето здравје,зависно од жанрот. Гледањето комедии нè ослободува од анксиозност, агресивност и страв, така што нè прави и креативни и ни го олеснува решавањето на проблемите. Најмалку 10 минути насмевка, на вашиот стомак има исто влијание како и аеробичната активност.Лицата кои патат од анксиозност можат да гледаат филмови со тажен крај, но и порно филмови. По овие филмови, тие се посреќни и посмирени.Љубителите на хорор филмовите може да се користи наместо секојдневните прошетки, бидејќи тоа го забрзува пулсот, ја забрзува циркулацијата и го зголемува адреналиност, а сето тоа го забрзува метаболизмот.