Превентива против алергии

29.01.2014 10:53

Многу луѓе воопшто не знаат дека имаат алергија бидејќи симптомите кои се јавуваат се како обична настинка.Најчесто како придружни симптоми се јавуваат и главоболка, намалена концентрација, намален имунитет и сл. Затоа се препорачува промена на исхраната со внесување на што повеќе свежо овошје и зеленчук, витамини и минерали како додатоци на редовната исхрана и користење на соодветена терапија, препорачана од доктор во слуај на влошување на здравствената состојба. Алергиите можат да се намалат или спречат со прекин на контактот со алергените. Што значи, поретки излегувања на свеж воздух.

Многу луѓе воопшто не знаат дека имаат алергија бидејќи симптомите кои се јавуваат се како обична настинка.Најчесто како придружни симптоми се јавуваат и главоболка, намалена концентрација, намален имунитет и сл. Затоа се препорачува промена на исхраната со внесување на што повеќе свежо овошје и зеленчук, витамини и минерали како додатоци на редовната исхрана и користење на соодветена терапија, препорачана од доктор во слуај на влошување на здравствената состојба. Алергиите можат да се намалат или спречат со прекин на контактот со алергените. Што значи, поретки излегувања на свеж воздух. околку и понатаму симптомите продолжуваат, се препорачува посета на доктор и користење на соодветна терапија. Внесување на што повеќе витамин Ц, железо и другите витамини и минерали, како и внесување што повеќе течности заради детоксикација на организмот од токсините кои се наталожиле за време на зимскиот период. Редивно тушрање, доволно сон и доволно прошетки. едовно користење на различни чаеви, особено на оние со диуретичен ефект. Намалено конзумирање на алкохол и цигари, како би му помогнале на организмот да се ослободи од штетните токисчни материи насобрани за време на зимата.