Јанева за МТВ: Потребен е нов Закон за заштита на сведоци

19.09.2016 17:11

Катица Јанева апелира до пратениците да ги изгласаат измените во Законот за заштита на сведоци. Во интервју за Македонската телевизија таа зборува за една година СЈО...

Вториот 6-месечен извештај на Специјалното јавно обвинителство, Собранието ќе го разгледува на седницата што спикерот Вељаноски ја закажа за идниот понеделник.

Во меѓувреме, Катица Јанева апелира до пратениците да ги изгласаат измените во Законот за заштита на сведоци. Во интервју за Македонската телевизија таа зборува за една година СЈО.

Целото интервју со специјалната обвинителка Катица Јанева гледајте го во Дневникот во 19:30 часот.