Поголема свесност и едукација за значењето на органската храна

07.10.2016 12:20

Во соработка со Министертсвото за земјоделство, Организацијата на потрошували изработи веб страница насловена како „Органски свет“, на која може да се најдат специјализираните продавници за органска храна...

Расте побарувачката на органски производи на глобално ниво. Пазарот од 15 милијарди долари од ’99-тата, во 2013-та се искачил на 72. Од Организацијата на потрошувачите велат дека потребна е поголема свесност и едукација за значењето на органската храна.

Во соработка со Министертсвото за земјоделство изработија веб страница насловена како „Органски свет“, на која може да се најдат специјализираните продавници за органска храна.

Во Македонија мал е интересот за производство на органска храна, велат од министерството, најмногу поради ниската продажна цена на производите.