Скијање - Светски куп (жени)

Штухец веќе не е изненадување

16.12.2016 21:06

За третата победа во кариерата, Штухец имаше 12 стотинки подобро време од Швајцарката, Гисин и 16 од Италијанката, Гоџа.

Иако Тина Мазе е на привремена пауза, Словенија и натаму има врвна скијачка. 26-годишната, Илка Штухец победи на првата комбинација сезонава и тоа во италијански Вал ди Зер, откако славеше на двата спуста во Лејк Луис.

За третата победа во кариерата, Штухец имаше 12 стотинки подобро време од Швајцарката, Гисин и 16 од Италијанката, Гоџа.

По десет трки, Штухец е само петта во Светскиот куп со 153 бода помалку од првопласираната Американка, Шифрин.