Скијање - Светски куп (мажи)

Доминација на Јансруд

16.12.2016 21:08

Во италијанска Вал Гардена, Јансруд за 6 стотинки беше побрз од сонародникот Килде - Омот и 13 од Канаѓанецот, Гај.

Норвешкиот скијач, Кјетил Јансруд доминира во брзите дисциплини сезонава во Светскиот куп. По Вал ди Зер, ја освари и втората супервелеслаломска победа, вкупно трета сезонава и 16-та во кариерата.

Во италијанска Вал Гардена, Јансруд за 6 стотинки беше побрз од сонародникот Килде - Омот и 13 од Канаѓанецот, Гај.

Во супер - џи, Јансруд има 108 бода повеќе од Французинот парис, а во генералниот поредок по осум трки ја намали нагативата на 140 бода во однос на лидерот, Австриецот Хиршер