Сочи 2014

Сè за спортот

10.02.2014 14:08

Досетливите Руси изнајдоа модус како да се привлечат гледачи онаму каде продажбата на билети е оскудна, односно заинтересираноста е мала.

Потпаролот на организацискиот комитет на 22 Олимписки Зимски Игри во Сочи, Александра Костерина образложи од каде и зошто имплементација на ваква идеја.

Досетливите Руси изнајдоа модус како да се привлечат гледачи онаму каде продажбата на билети е оскудна, односно заинтересираноста е мала.

Потпаролот на организацискиот комитет на 22 Олимписки Зимски Игри во Сочи, Александра Костерина образложи од каде и зошто имплементација на ваква идеја.

На пример за уметничкото лизгање се барало карта плус, додека за биетлонот речиси и да немало интерес. Па оттука и замислата на посетување на волонтерите мини курс насловен “програма за мотивација”, а тоа подразбира потоа да им се понуди на дел од нив влезница за посетување на некои од натпреварите.

„Ако видиме дека има голем број празни места во гледалиштето, тогаш ќе побараме доброволци, за пристојна да биде бројката на публиката”-објаснува Костерина.