Сугарески: Проблеми околу изградбата на автопатот Охрид- Кичево

22.06.2017 14:24

„Проектната документација не е во согласност со реалноста што значи терен, има нестабилност на косините, сериозна бројка објекти за дислоцирање, тука зборувам за електроенергетски објекти, како и проблеми со експропријацијата“, рече министерот Сугарески.

Доцни изградбата на автопатите. Министерот за транспорт вели дека на терен се соочуваат со сериозни проблеми. Сепак, ветува дека овие делници ќе се изградат.

„Проектната документација не е во согласност со реалноста што значи терен, има нестабилност на косините, сериозна бројка објекти за дислоцирање, тука зборувам за електроенергетски објекти, како и проблеми со експропријацијата“, рече министерот Сугарески.

Тој нагласи дека Владата и ресорното министерство прават сѐ што е во нивна моќ за сериозното намалување на интензитетот на работа на градилиштето да биде зголемен, сѐ со цел колку-толку да бидат запазени некои рокови, дел од кои се веќе пробиени како изградбата на автопатот Миладиновци – Штип што требаше да биде готов на 1-ви мај оваа година.