Заедничка седница на владите на Македонија и на Бугарија во Струмица

23.11.2017 08:17

Се очекува да бидат потпишани документи за билатерална соработка во областа на надворешната политика, инвестициите, енергетиката, одбраната, туризмот, телекомуникациите, инфраструктурата и за реакции при природни катастрофи...

Во Струмица денеска треба да се потпишат десетина договори на првата заедничка седница меѓу Владите на Македонија и Бугарија.

Меѓу договорите се документите за билатерална соработка во областите на одбраната, надворешната политика, енергетиката, туризмот, телекомуникациите, инфраструктура и за реакции при природни катастрофи.

Во Домот на армијата во Струмица, по ова следува прес-конференцијата на премиерите Бојко Борисов и Зоран Заев.

Претходно тие ќе оддадат почит пред споменикот на поранешниот македонски претседател Борис Трајковски.

Во декември во Поградец, Албанија е договорена заедничка средба на македонската со албанската Влада.