14 медали за македонските каратисти

04.12.2017 11:34

Македонската репрезентација во традиционално карате на Обединетиот светски карате шампионат во Монтекатини, Италија, освои 14 медали од кои: 9 златни, 1 сребрен и 4 бронзени во сениорска, јуниорска и кадетска конкуренција.

Македонската репрезентација во традиционално карате на Обединетиот светски карате шампионат во Монтекатини, Италија освои 14 медали од кои: 9 златни, 1 сребрен и 4 бронзени медали во сениорска, јуниорска и кадетска конкуренција.

Медали во сениорска конкуренција освоија: 1. место во кати екипно-сениори (Дејан Недев, Аљоша Недев и Матеј Ангеловски), 1. место во кого-кумите и фукуго-сениори Матеј Ангеловски, 3. место во кати поединечно Дејан Недев, 3 место во ен-бу м/м (А. Недев и М. Ангеловски).

Резултати-јуниори: 1. место кати екипно-јуниорки (М. Саздова, Б. Милевска и Ј. Милевска), 1. место ен-бу м/ж (О. Тасевски и М. Саздова), 2. место во кого-кумите Берта Милевска.

Кај кадетите: 1. место кати екипно-кадетки(А. Белазелкоска, Ј. Дробниќ и Ј. Милевска), 1. место фукуго-кадетки Јелена Дробниќ, 1. место во кати и кого кумите поединечно Мила Саздова, 3. место во фукуго-кадетки Мила Саздова и 3. место во кого-кумите Јана Милевска.

На шампионатот учествуваа повеќе од 1.000 натпреварувачи од 47 земји.