Хиршер ита кон историја

21.12.2018 13:40

Зад него остана Анемари Мозер-Прол со 62 победи, а пред него се Швеѓанецот Ингемар Стенмарк со 86 и Американката Линдзи Вон со 82 победи.

Австрискиот скијач победи на домашната патека во Залбах и стана најуспешниот од оваа земја, со 63 победи во рамките на натпреварите во Светскиот куп.

Зад него остана Анемари Мозер-Прол со 62 победи, а пред него се Швеѓанецот Ингемар Стенмарк со 86 и Американката Линдзи Вон со 82 победи.

Марсел Хиршер е водечки во генералниот пласман, пред Кристоферсен од Норвешка, а истиот поредок е и во слалом конкуренцијата по трката во Залбах-Хинтерглем.

Фото: Liberation