Селктирани композиции за фестивалот „Цветници 2014“

17.03.2014 15:03

Македонската Радио Телевизија изврши селекција на деветнаесет композиции за фестивалот на нова авторска мелодија во духот на фолклорната музичка традиција „Цветици 2014“, којшто ќе се одржи на 15.04.2014 година во Универзална сала– Скопје.

 

1.Машко срце- Наум Петрески

Музика : Милан Завков / текст: Борче Нечовски

 

2.Дуњо медена- Мишко Крстевски

Музика : Тодор Завков / текст:Елена Георгиева

 

3.Сто години самотија- Елена Георгиева

Музика и текст : Елена Георгиева

 

4.Срна што плаче-  Анастасија Петреска

Музика: Милан Завков / текст: Борче Нечовски

 

5.Оди си остави ме-  Кирил Митоски

Музика: Д.Илиевски / текст:Орце Зафировски

 

6.Скопје-  Зуица Лазова

Музика: Николче Мицевски /  текст: Борче Нечовски

 

7.Запеј ми ја песната-  гр.Соната

Музика и текст: Григор Копров

 

8.Чекам-  Зоран Рудан- Цеки

Музика и текст: Зоран Рудан- Цеки

 

9.Мајко душице- Виолета Томовска

Музика и текст: Томислав Которчевиќ

 

10.Не пее веќе срцето- Смилја Митревска

Музика: Љупчо Трајковски– Фис /  текст: Томислав Которчевиќ

 

11.Лажни соништа- Миле Кузмановски

Музика: Никола Автовски / текст : Далибор Ѓошиќ

 

12.Рози на џадето- Владимир Поповски

Музика : Цане Петров  / текст: Огнен Неделковски

 

13.Сестринска- Јасминка Гуњова

Музика и текст: Зоран Рудан - Цеки

 

14.Само песната ќе остане – Ленче и Горан Кукиќ

Музика: Миле Барбаровски / текст:Георги Барбаровски

 

15.Ех да можам-  Ристо Краповски

Музика: Ристо Краповски  / текст: Иван Крапов

 

16.Простено ќе ти е се-  Душко Георгиевски

Музика и текст: В.Димовски -Џими

 

17.Љубовен жар-  Татјана Лазаревска

Музика: Драги Станков / текст :  Огнен Неделковски

 

18.Мајката наша Македонија-  Благица Павловска

Музика и текст: Благица Павловска

 

19.Љубов голема-  гр.Арија

Музика и текст: Далибор Ѓошик