Пендаровски: Tреба да имаме државен конензус за спорот со името

02.04.2014 00:29

Кандидатот за председател на социјал демократскиот сојуз се сретна со жителите на малешевскиот регион...

Централниот митинг го одржа во Делчево, a потенцира дека Македонија треба да има економска соработка со Бугарија.

И пред жителите на Делчево го потврди неговиот став за името со Грција дека „треба да има државен консензус за решавање“ , сите политички чинители да се сложат и со ист став да настапат пред меѓународната јавност.

Стево Пендаровски рече дека ќе биде претседател на сите граѓани без разлика на нивната етничка, политичка и верска припадност ...