РЕДОСЛЕД НА НАСТАП - Цветници 2014

03.04.2014 10:41
Во средата на 02.04.2014, во студиот на 3 на Македонската Телевизија , се изврши официјалното извлекување на редоследот на интерпретаторите и песните за годинашното издание на „Цветници “ 2014 .
 
Годинашното издание на „Цветници “ 2014 ќе има натпреварувачки карактер. Ќе се доделат прва, втора и трета награда, како и награда за Животно дело, којашто годинава му се доделува на Благоја Десковски: композитор, инструменталист и долгогодишен раководител на Народниот Оркестар на Македонската Радио Телевизија. 
 
Редниот број на настап на интерпретаторите,  ќе биде инкорпориран  во телефонската платформа преку којашто оваа година аудиториумот  ќе ги избере најдобрите.
 

 

1. Мајката наша Македонија  -  Благица Павловска

Музика /текст: Благица Павловска   аранжман:Љупчо Павлевски                            

 

2. Простено ќе ти е се  -  Душко Георгиевски

Музика/текст: В.Димовски -Џими  аранжман:Дамир Имери

 

3. Сестринска  -  Јасминка  Гуњова

Музика/текст /аранжман: Зоран Рудан - Цеки

 

4. Машко срце  -  Јовица Мицевски

Музика/аранжман: Милан Завков  текст: Борче Нечовски

 

5. Дуњо медена  - Мишко Крстевски

Музика/аранжман: Тодор Завков  текст: Елена  Георгиева

 

6. Љубовен жар  -  Татјана Лазаревска

Музика /аранжман: Драги Станков   текст: Огнен Неделковски

 

7. Скопје -  Зуица Лазова

Музика/аранжман: Николче Мицевски  текст: Борче Нечовски

 

8. Само песната ќе остане - Блага Петреска и Христијан Димитриевски- Кико

Музика: Миле Барбаровски  текст:Георги Барбаровски

Аранжман: ТодорТрајчевски

 

9. Оди си, остави ме  -  Кирил Митоски

Музика / аранжман : Дарко Илиевски  текст: Орце Зафировски

 

10. Запеј ми ја песната  -  гр.Соната

Музика/текст:Григор  Копров  аранжман: Тодор  Трајчевски

 

11. Не пее веќе срцето  -  Сузана Јовчева

Музика/аранжман: ЉупчоТрајковски-Фис  текст:Томислав Которчевиќ

 

12. Ех да можам  -  Ристо Краповски

Музика/ аранжман: Ристо Краповски текст: Иван Крапов

 

13. Љубов  голема  -  група Арија                                            

музика/текст/аранжман : Далибор Гошиќ

 

14. Лажни соништа  -  Миле Кузмановски

Музика/аранжман: Никола Автовски текст:Далибор Гошик

 

15. Рози на џадето  -  Владимир Поповски

Музика: Цане Петров   текст: Огнен Неделковски

Аранжман: ЦанеПетров/ТодорТрајчевски

 

16. Сто години самотија  - Елена Георгиева

Музика /текст: Елена Георгиева  аранжман:ТодорЗавков

 

17. Срна што плаче -  Анастасија Петреска

Музика/аранжман : Милан Завков  текст: Борче Нечовски

 

18. Чекам  -  Зоран Рудан -Цеки

Музика/текст / аранжман: Зоран Рудан -Цеки

 

19. Мајко душице   -  ВиолетаТомовска

Музика/текст: Томислав  Которчевиќ     аранжман: Љупчо Трајковски - Фис