Шминкање во неколку потези

15.03.2022 17:18

Во ова време, кога постојано се брза, за да го средите својот изглед потребни се неколку потези...

Во ова време, кога постојано се брза, за да го средите својот изглед потребни се неколку потези. Утринската рутина започнува со чистење имиење на лицето и подготовка за натамошно шминкање.

Потоа, се нанесува хирататен крем, кој ќе обезбеди влажност на лицето во текот на денот. Изборот на кремот зависи од типот на вашата кожа.

Следи нанесување течна пудра со лесна текстура, која ќе ги покрие недостатоците. Важно е да се одбере вистинската нијанса според тенот, и да не се става премногу,за да се избегне ефектот на маска.

Свежина се добива со упототреба на руменило.

Доколку станува збор за помрсна кожа, се препорачува и камена или пудра во прав, потоа некоја неутрална нијанса на сенки за очи и римел.

Изгледот се заокружува со кармин или балзам за усни.

Аида Николовска