Повик за аудиција на вокален интерпретатор за Јуниорски Евросонг 2022

14.06.2022 14:31

Maкедонската Радио Телевизија објавува Повик за аудиција на вокален  интерпретатор за Јуниорски Евросонг 2022, кој оваа година се одржува во Eреван, Ерменија. Пријавените кандидати треба да се на возраст помеѓу 9 и 14 години на денот на финалната манифестација, 11 декември 2022 година.

 

Кандидатите, апликациите ги поднесуваат на електронската адреса:

[email protected] 

 

Сите кандидати треба да се државјани на Република Северна Македонија или да имаат регулиран престој во Република Северна Македонија. Пријавата треба да ги содржи основните податоци:

-              Име и презиме

-              Датум и место на раѓање

-              Email адреса и контакт телефон на еден родител.

 

Учесниците на аудицијата ќе исполнат две композиции по сопствен избор на инструментална матрица. Учесниците се обврзани со себе да донесат технички исправен носач на звук - аудио ЦД (wav формат).

 

Аудицијата ќе се одржи на 23 јуни (четврток) со почеток од 10.00 часот во студијата на МРТ, а пријавувањето за аудиција е отворено од денот на објавување заклучно со 21 јуни, 2022 година.

 

Контакт телефон:

071 351 770