Татјана Лазаревска победник на „Цветници“

16.04.2014 10:23

Публиката преку смс пораки го одлучи победникот на 15-тото издание на фестивалот за фолк песни „Цветници“...

„Љубовен жар“ на Татјана Лазаревска е песната која освои 432 гласа и ѝ донесе награда од 900.000 денари, односно 15.000 евра.

Песната е дело на Драги Станков, а текстот на Огнен Неделковски.

Младиот пејач Кирил Митовски го освои второтo место и 10.000 евра, а третото место вредно 5.000 евра му пропадна на Ристо Краповски.

Наградата за животно дело годинава му е доделува на Благоја Десковски, композитор, инструменталист и долгогодишен раководител на Народниот Оркестар на Македонската Радио Телевизија.