Формула

25 трки ќе се возат наредната сезона во Формула 1

11.04.2023 10:17

Стефано Доменикали и претставниците на екипите е одлучено следната сезона во Формула 1 шампионатот наместо 23, да има дури 25 трки. Патеката ќе биде слична на „Алберт парк“ во Мелбурн, со постојан бокс дел и улични делови, кои ќе бидат дел од патеката...

Како што јавија медиумите, на средбата на првиот човек на Ф1, Стефано Доменикали и претставниците на екипите е одлучено следната сезона во Формула 1 шампионатот наместо 23, да има дури 25 трки. Патеката ќе биде слична на „Алберт парк“ во Мелбурн, со постојан бокс дел и улични делови, кои ќе бидат дел од патеката.

Главниот дел од патеката е веќе подготвен и на неа се одржаа првите трки со автомобили во декември. Втората нова трка во 2024 година треба да биде во Јужна Африка, и тоа на патеката „Кјалами“.