Кајак

Денеска почнува Европско првенство за сениори во кајак спуст на диви води на Матка

17.05.2023 10:27

Над 200 кајакари од 18 земји ќе учествуваат на натпреварите закажани од денес па се до сабота (20 мај). Претседателот на Кајак Федерација Дрилон Леши го изрази своето задоволство од пријавената бројка на натпреварувачи кои доаѓаат од различни држави...

Директорот на Агенција за млади и спорт го најави отворањето на овогодинешното Европско првенство за сениори во кајак спуст на диви води на Матка. Над 200 кајакари од 18 земји ќе учествуваат на натпреварите закажани од денес па се до сабота (20 мај).

Агенцијата за млади и спорт со задоволство учествува како партнер на Кајак Федерацијата во организација на ова Европско првенство. Претседателот на Кајак Федерација Дрилон Леши го изрази своето задоволство од пријавената бројка на натпреварувачи кои доаѓаат од различни држави. На пресот организиран во АМС со свое видување се обрати и Мануела Гвен, претседател на комитет за спуст при Европската кајак федерација.

Среда и четврток се првите два дена од првенството, ќе има трка во спуст класик, а последните два дена се трките во спуст спринт.