Бројот на загинати во рудникот во Турција нема да надмине 302-ца

16.05.2014 13:04

Бројот на загинати во експлозијата во рудникот за јаглен во Сома нема да надмине 302-ца, изјави турскиот министер за енергетика Јилдиз.

Тој изрази надеж дека намалувањето на нивото на јаглерод диоксид ќе го олесни евакуирањето на уште 18 рудари кои се верува дека останале во окното.

Советникот на премиерот Ердоган кој беше снимен како клоца демонстрант за време на антивладините протести поттикнати од несреќата, се извини за испадот.

Бројот на загинати во експлозијата во рудникот за јаглен во Сома нема да надмине 302-ца, изјави турскиот министер за енергетика Јилдиз.

Тој изрази надеж дека намалувањето на нивото на јаглерод диоксид ќе го олесни евакуирањето на уште 18 рудари кои се верува дека останале во окното.

Советникот на премиерот Ердоган кој беше снимен како клоца демонстрант за време на антивладините протести поттикнати од несреќата, се извини за испадот.