18 луѓе упасени меѓу кои и директорите на рудникот во Сома

18.05.2014 19:31

Антивладини протести низ цела Турција поради катастрофата во рудникот во кој загина 301 лице.

Турската полиција уапси 18 луѓе поради трагедијата во рудникот за јаглен во Сома. Меѓу нив се и директорите на компанијата. Апсењето на широко го емитуваат сите медиуми во земјата. Катастрофата во која загина 301 човек предизвика бран на антивладини протести низ цела Турција.