Стил

Блог вести

 • Стил 18.08.2014 14:03

  Познатото Ферари на Стив Меквин продадено за шест милиони фунти

  Спортскиот автомобил Ферари 275 ГТБ/4, кој некогаш беше во сопственост на легендарниот актер Стив Меквин, продаден е на аукција во Калифорнија за шест милиони фунти.
   
 • Стил 23.07.2014 12:12

  Њујорк: Згради со посебни влезови за богати и сиромашни

  Њујоршките власти одобрија контроверзен проект на една градежна фирма која планира на зградата која ја гради да направи посебни влезови за богати и сиромашни станари. Тие ќе живеат заедно на иста адреса, но нема да влегуваат низ иста врата.
   
 • Стил 17.07.2014 12:46

  Што да јадедете додека патувате низ светот?

  На патувањата секогаш чувствувате притисок што е можно подобро да ги искористите тие денови за стекнување на повеќе искуства.
   
  Важен фактор за впечатокот, што ќе го добиете за земјата домаќин е храната.
   
 • Стил 16.05.2014 11:24

  Кога човек има среќа, парите ќе му дојдат и лежејќи!

  Тројца цимери во Њујорк нашле 40 илјади долари во кревет што го купиле за само 20 долари од втора рака.  

  Сепак, биле чесни, па го нашле сопственикот и ги вратиле парите.

  Претходната сопственичка, постара жена, раскажала дека ги скрила во креветот пред повеќе години.

 • Стил 23.04.2014 12:48

  Облечете фармерки и одбележете го светскиот ден

  Денот на фармерките се одбележува од 1998 година, кога Врховниот Суд во Италија го отфрла случајот на силување со објаснување дека жртвата носела многу тесни фармерки.
 • Стил 17.04.2014 11:51

  Неколку начини како љубезно да кажете „Не“

  Да ги задоволите другите, само за да избегнете караница, може да резултира со неправедно претрупување со работа, губење пари и општо искористување, а тајната е во добрата комуникација.
   
 • Стил 15.04.2014 11:42

  Облека што предизвикува болести

  Некои парчиња облека  може да предизвикаат сериозни болки и инфекции. Освен можноста за инфекција на ушите, големите  обетки можат да ја истегнат ушната ресичка поради тежината.

 • Стил 14.04.2014 10:57

  И понеделникот заслужува да биде сакан

  Добар совет навистина вреди.
   
  Не го сакате почетокот на работната недела? Кога некој ќе ви го спомене понеделникот паѓате во депресија? Еве неколку совети барем малку да го разубавите тој мрачен ден.
   
  Наспијте се доволно
   
 • Стил 10.04.2014 13:50

  Круна од боцки

  Euphorbia milii (Еуфорбија мили) кој е познат и како Crown-of-thorns или Christ Plant, а кај како Исусов трн, е џбунест сукулент кој потекнува од Мадагаскар.
 • Стил 10.04.2014 12:45

Pages