Стил

Блог вести

 • Стил 26.06.2015 11:16

  Претприемачите, спортистите и адвокатите се најпривлечни за жените

  Жените најмногу се заинтересни за мажи кои се претприемачи, спортисти и адвокати. За жените богатството и статусот се двете најпривлечни карактеристики кај мажите, покажува анкетата на интернет-страницата Seekingarrangement.com.
   
 • Стил 28.05.2015 12:03

  Колкава напојница да се остави во одреден дел од светот

  Убаво е чувството да се награди келнерот по добрата услуга, но дали е тоа вообичаено и потребно во секоја земја? На напојницата во одредени земји од светот сосема поинаку се гледа. Некои, ако не ја добијат ќе се навредат, додека други, пак, со добивањето ќе бидат навредени.
 • Стил 12.05.2015 14:00

  Јаболка пред одење во шопинг за поздрав шопинг

  За да се открие колку здравиот оброк пред одење во продавница ги поттикнува купувачите да купуваат здрава храна, научниците од британскиот Универзитет Корнел спроведоа експеримент каде анализирале како тоа што луѓето го јадат пред одење на шопинг влијае на изборот на намирници.

 • Стил 29.04.2015 14:00

  Седум помалку познати архитектонски чуда

  Заборавете на Таџ Махал и Колосеумот, следуваат некои од најимпресивните градби во светот.
   
  Палатата на Парламентот во Букурешт, Романија
   
 • Стил 09.03.2015 15:15

  Мажите поголеми „нарциси“ од жените

  Една неодамна спроведена студија го потврди она во што многумина можеби веќе и го претпоставуваа, а тоа е дека мажите се понарцисоидни од жените.

 • Стил 08.01.2015 12:11

  Среќата зависи од тоа каде живеете

  Линијата на среќата опаѓа со влегувањето во средните години, но само ако живеете на богатиот Запад, покажа истражувањето на британските научници кое го пренесе Би-Би-Си. 
   
 • Стил 24.12.2014 15:29

  Десет најдобри градски дестинации за 2015-та

  Без разлика дали сакате да посетите некој космополитски град, кој одамна се наоѓа на туристичките мапи или некој скриен скапоцен камен, кој се уште не е допрен од масовниот туризам, овие дестинации ќе ви одговараат. 
   
 • Стил 17.12.2014 13:57

  Амал Аламудин е најфасцинантна личност во 2014 година

  За многу девојки останува енигма како успеа да го заведе и убеди на брак најпосакуваниот ерген во светот, Џорџ Клуни, но Амал Аламудин која од неодамна е госпоѓа Клуни е прогласена за најфасцинантна личност на годината. 
   
 • Стил 02.12.2014 11:24

  Сент Мориц - швајцарски луксуз

  Сент Мориц, снежниот град во источна Швајцарија, се наоѓа на врвот од листата на зимски центри и тоа со добра причина.
 • Стил 18.11.2014 13:20

  Која е иделаната разлика во годините помеѓу брачните партнери?

  Едно неодамна спроведено истражување покажа колку е важна разликата во годините за долготрајност на врските.
   
  Истражувањето кое опфатило 3.000 испитаници, покажува дека колку што е поглема разликата во годините, толку е и поголема стапката на разводи. 
   

Pages