Стил

Блог вести

 • Стил 31.12.2019 13:41

  Кој кога слави Нова година?

  Нова година е симбол на раѓањето на еден нов циклус, време за простување со старата година, сумирање на личната историја преживеана во 12-те изминати месеци.

 • Стил 30.12.2019 13:38

  Како се славела Нова година низ историјата?

  Нова година е нов почеток, но таа историски гледано , се разликува меѓу народите и културите , токму како и причините и обичаите врзани за неа . Еве една прошетка низ историјата кој кога и зошто славел нов почеток на годината. 

 • Стил 26.12.2019 14:26

  Кој е најстариот божиќен базар?

  Последниот месец од годината е резервиран за зимски радости и подготовки за новогодишните и божиќните празници.....Многу европски земји односно католичкиот свет кој го пречекува Божиќ на 25 декември традиционално организираат божиќни панаѓури на кои има се и сешто.

 • Стил 23.12.2019 11:21

  Божикни Базари во Германија

  Германските градови пред Божикните и Новогодишните празници се како вистинска бајка.

  Сѐ е накитено, осветлено, украсено. Атмосферата е свечена, продавниците преполни, се купуваат подароци.

 • Стил 20.12.2019 15:22

  Необични новогодишни елки

  Човековата фантазија нема крај особено во оваа предновогодишна и божиќна атмосфера. Елката како централен симбол може да се види во илјадници верзии. Секој ја прави или кити на свој начин.

 • Стил 18.11.2019 11:21

  Мост за кој пишувал и Гете

  Бастеи е место кое веќе 200 години привлекува туристи од целиот свет. Станува збор за простор со воодушевувачки варовнички карпи кои ги формирале ветровите и водата во текот на илјадници години.

 • Стил 18.11.2019 11:20

  Најмладо женско лице до врвот на Килиманџаро

  Подвигот на малата, но силна Ешлин Мендрик, ги воодушевил и искусните планинари. Девојчето одбило било каква помош при искачувањето до висина од 5.895 метри. Инаку, до врвот Ухуру, доаѓаат само две третини од лицата кои тргаат кон него.

 • Стил 15.11.2019 16:13

  „Најк“ ја прекинува соработката со „Амазон“

  Оваа вест го вклучи алармот на малопродажната индустрија, а експертите наѓаат дека и останатите брендови би можеле да го следат потезот на „Најк“ кој сака да се фокусира на директен однос со потрошувачите.

 • Стил 15.11.2019 12:58

  Црвена река- причина плус да се посети Перу


  Оваа необична река се наоѓа во областа Куско и може да се види само во сезоната на дождови кога порој на вода го мие речното корито.
 • Стил 14.11.2019 12:06

  Совети за одгледување орхидеи

  Цветовите на орхидеите не смеат да бидат директно изложени на сонце, секогаш треба да бидат во блага сенка. Орхидеите се распостранети по цел свет, со бројно семејство од преку 20 000 врсти, меѓутоа во културата е познат помал број.

Pages